Food studies


Cena:  470 zł (czesne)

 

Dziś 6% taniej 500 PLN


ilość wpłat: 102 semestry
Ocena słuchaczy:8.9
243 opinii

Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej


Kierunek studiów: Food Studies

Rodzaj studiów: studia podyplomowe

Forma studiów: e-learning (online)

Cel: 

Celem studiów jest zapoznanie słuchaczy z różnymi aspektami kulinariów i poszerzenie wiedzy w obszarze aktualnych tendencji żywieniowych. Słuchacze zostaną zapoznani również z rolą i istotą jedzenia w kontekście kultury oraz mediów.

Czas trwania studiów: 2 semestry 


Opis kierunku: 

Program studiów na wskazanym kierunku skoncentrowany jest na przekazaniu specjalistycznej wiedzy z zakresu tradycji kulinarnych, które są ważnym czynnikiem stosowanym między innymi w turystyce, dziennikarstwie oraz dyplomacji. Dodatkowo w toku studiów słuchacz zostanie zapoznany z różnicami pomiędzy kuchnią polską a kuchniami świata. Absolwenci kierunku poznają również socjologiczne, antropologiczne, historyczne oraz ekonomiczne i polityczne aspekty kultury kulinarnej.


Adresaci:

Studia podyplomowe są skierowane do osób, które ukończyły studia wyższe w tym w szczególności do: blogerów, dziennikarzy, pracowników jednostek pozarządowych zajmujących się tematyką zdrowego żywienia i bezpieczeństwa żywnościowego, specjalistów marketingu usług gastronomicznych.