< powrót do oferty
Kierunek
studiów: Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności
Rodzaj studiów: studia
podyplomowe
Forma studiów: e-learning (online)
Cel:
Celem kierunku
Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności jest pozyskanie wiedzy z
zakresu zarządzania jakością oraz bezpieczeństwem żywności; przekazanie wiadomości dotyczących
projektowania, wdrażania oraz doskonalenia systemów zarządzania jakością i
bezpieczeństwa żywności w kontekście aktualnej wiedzy menedżerskiej i
technicznej.
Czas trwania: 2 semestry
Opis kierunku:
Program
kształcenia skoncentrowany jest na przekazaniu uczestnikom aktualnej wiedzy
z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności, zarządzania ryzykiem i
jakością procesów związanych z produkcją i dystrybucją żywności. Ponadto studia
umożliwiają pozyskanie umiejętności wymaganych do objęcia stanowisk
odpowiedzialnych za bezpieczeństwo zdrowotne konsumentów oraz wiedzy dotyczącej
skutecznych narzędzi zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Uczestnicy studiów:
- zdobędą niezbędne
umiejętności pozwalające na zajmowanie stanowisk odpowiedzialnych za
bezpieczeństwo zdrowotne konsumentów;
- zapoznają się z najnowszą
praktyką gospodarczą i wiedzą naukową dotyczącą systemowego podejścia do
problemu bezpieczeństwa zdrowotnego;
- poznają pracę audytora
systemu HACCP, BRC i IFS;
- zapoznają się z praktyką
stosowania przepisów prawa dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i
opakowań;
- nabędą praktyczne
umiejętności zarządzania ludźmi, radzenia sobie w trudnych sytuacjach,
budowania relacji z pracownikami, klientami i dostawcami;
- rozbudzą w sobie
umiejętności przywódcze niezbędne w praktyce projektowania i wdrażania systemów
zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w firmach i instytucjach;
- zapoznają się ze
skutecznymi narzędziami zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, w
stopniu i w zakresie gwarantującym efektywne zastosowanie tych narzędzi w
praktyce.
Adresaci:
Studia
adresowane są do osób, które w firmach i instytucjach odpowiedzialne są za
projektowanie, wdrażanie i nadzorowanie systemów zarządzania bezpieczeństwem i
jakością żywności; pełnomocników ds. jakości i systemu HACCP,
przedsiębiorców, pracowników lub kierowników działów jakości, działów
produkcji, dystrybucji, sprzedaży, transportu lub przygotowywania żywności; osób
nadzorujących ww. procesy, prowadzących audyty zewnętrzne i kontrole zgodności.
| Pobierz program studiów
×1 / 2
2 / 2
❮
❯