Nauczanie przedmiotów zawodowych w ramach obszaru gastronomicznego
Cena:
380 zł
440 zł
(czesne)
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 380 PLN
Liczba
wpłat: 10
Liczba
semestrów: 3
Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej
Rekrutacja otwarta
Ocena słuchaczy:
120 opinii
8.8
< powrót do oferty
Kierunek studiów: Nauczanie przedmiotów zawodowych w ramach obszaru gastronomicznego
Rodzaj studiów: studia podyplomowe
Z wykorzystaniem metod kształcenia: online (e-learning)
Cel:
Celem studiów
podyplomowych jest przygotowanie nauczycieli do nauczania przedmiotów
zawodowych w ramach obszaru gastronomicznego (G); nabycie wiedzy i umiejętności do nowoczesnego i skutecznego uczenia w
szkole.
Program studiów skoncentrowany
jest na wyposażeniu nauczycieli w:
- wiedzę merytoryczną, obejmującą
kształcenie w zakresie niezbędnym do realizacji treści kształcenia zawartych w
podstawie programowej przedmiotów zawodowych odpowiadającej danemu
obszarowi,
- wiedzę dotyczącą przygotowania
w zakresie dydaktyki przedmiotu (metodyki nauczania) na danym etapie
edukacyjnym,
- wiedzę praktyczną, gromadzoną
poprzez realizowane praktyki, której celem jest gromadzenie doświadczeń
związanych z pracą dydaktyczno-wychowawczą nauczyciela i konfrontowanie nabytej
wiedzy z zakresu dydaktyki (metodyki nauczania) przedmiotu (rodzaju zajęć) z
rzeczywistością pedagogiczną w działaniu praktycznym.
Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).
Treści kształcenia:
Program studiów został opracowany
w oparciu o aktualne podstawy programowe.
Czas trwania: 450
godzin (w tym 90 godzin praktyk) - 3 semestry
Studia umożliwiają nauczycielom zdobycie wiedzy i umiejętności do nauczania przedmiotów zawodowych objętych programem studiów w ramach obszaru gastronomicznego (G).
Adresaci:
Studia skierowane są do osób poszukujących
wszechstronnego przygotowania do nauczania przedmiotów zawodowych w ramach
obszaru gastronomicznego (G); nauczycieli,
którzy zamierzają zdobyć wiedzę merytoryczną, dydaktyczną i metodyczną w
zakresie ww. obszaru kształcenia. Studia przeznaczone są dla nauczycieli,
którzy chcą w pełni wykorzystać doświadczenie i potencjał kompetencyjny oraz
wzmocnić swoją pozycję na rynku pracy wobec zmian zachodzących w edukacji i
kształceniu nauczycieli.
Wymagania:
Studia skierowane są do osób posiadających przygotowanie pedagogiczne.
W przypadku braku posiadania przygotowania pedagogicznego, Uczelnia WSKZ umożliwia słuchaczom zapisanie się na dwa kierunki jednocześnie. Zapisując się równolegle na dwa kierunki, słuchacz otrzymuje rabat w wysokości 25% na kierunek z zakresu przygotowania pedagogicznego. Celem uzyskania rabatu zachęcamy do dokonania rejestracji i opłacenia pierwszego kierunku, który nie jest przygotowaniem pedagogicznym. Kolejno w panelu studenta, prosimy o przejście do zakładki "Moje wykształcenie", kliknięcie "Potwierdź posiadanie przygotowania pedagogicznego” oraz "Nie posiadam przygotowania pedagogicznego". Następnie należy wypełnić ankietę i wybrać kierunek z zakresu przygotowania pedagogicznego, a bonifikata w wysokości 25% naliczy się automatycznie. W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o napisanie wiadomości mailowej na adres: kontakt@studia-online.pl
|
×1 / 1
2 / 2