Bezpieczeństwo żywności
Cena:
410 zł
470 zł
(czesne)
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 410 PLN
Liczba
wpłat: 10
Liczba
semestrów: 2
Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej
Rekrutacja otwarta
Ocena słuchaczy:
223 opinii
9.0
< powrót do oferty
Kierunek studiów: Bezpieczeństwo żywności
Rodzaj studiów: studia podyplomowe
Forma studiów: e-learning (online)
Cel:
Celem kierunku jest przekazanie wiedzy z zakresu doskonalenia systemów zarządzania jakością żywności oraz ugruntowanie wiedzy z zakresu zapewnienia bezpieczeństwa w produkcji i dystrybucji żywności.
Czas trwania studiów: 2 semestry
Opis kierunku:
Studia pozwolą na nabycie wiedzy z zakresu znakowania, prezentacji i reklamy środków spożywczych oraz krajowych aktów prawnych dotyczących żywności. Uczestnicy kierunku zdobędą wiedzę z zakresu prowadzenia nadzoru nad bezpieczeństwem zdrowotnym żywności oraz epidemiologii ogólnej i środowiskowej.
Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).
Adresaci:
Studia skierowane są do absolwentów studiów wyższych, w tym w szczególności do pracowników urzędowej kontroli żywności, pracowników żywienia zbiorowego, managerów jakości żywności oraz pracowników instytucji nadzorujących i kontrolujących zakłady wytwarzające środki spożywcze.
| Pobierz program studiów
×1 / 1
2 / 2