Bezpieczeństwo żywności

Cena: 410 zł 470 zł (czesne)

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 410 PLN

Liczba wpłat: 10
Liczba semestrów: 2

Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej

Rekrutacja otwarta

Ocena słuchaczy: 223 opinii
9.0
< powrót do oferty

Kierunek studiów: Bezpieczeństwo żywności


Rodzaj studiów: studia podyplomowe


Forma studiów: e-learning (online)


Cel: 

Celem kierunku jest przekazanie wiedzy z zakresu doskonalenia systemów zarządzania jakością żywności oraz ugruntowanie wiedzy z zakresu zapewnienia bezpieczeństwa w produkcji i dystrybucji żywności.


Czas trwania studiów: 2 semestry


Opis kierunku: 

Studia pozwolą na nabycie wiedzy z zakresu znakowania, prezentacji i reklamy środków spożywczych oraz krajowych aktów prawnych dotyczących żywności. Uczestnicy kierunku zdobędą wiedzę z zakresu prowadzenia nadzoru nad bezpieczeństwem zdrowotnym żywności oraz epidemiologii ogólnej i środowiskowej.

Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).


Adresaci: 

Studia skierowane są do absolwentów studiów wyższych, w tym w szczególności do pracowników urzędowej kontroli żywności, pracowników żywienia zbiorowego, managerów jakości żywności oraz pracowników instytucji nadzorujących i kontrolujących zakłady wytwarzające środki spożywcze.


| Pobierz program studiów