< powrót do oferty
Kierunek
studiów: Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna
Rodzaj studiów: studia
podyplomowe
Forma studiów: e-learning (online)
Cel:
Celem kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna
jest pozyskanie wiedzy z zakresu poradnictwa żywieniowego, żywienia zbiorowego
różnych grup ludności, dietetyki oraz gastronomi.
Czas trwania: 3 semestry
Opis kierunku:
Program kształcenia skoncentrowany jest na przekazaniu
uczestnikom aktualnej wiedzy z zakresu biologii i żywienia człowieka,
edukacji żywieniowej, dietetyki, gastronomii dietetycznej oraz psychologii
odżywiania. Ponadto kierunek umożliwia pozyskanie bądź poszerzenie aktualnej
wiedzy dotyczącej bezpieczeństwa żywności, systemów zapewnienia jakości w
żywieniu zbiorowym, technologii gastronomicznej i sztuki kulinarnej oraz
bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii i zakładach żywienia zbiorowego.
Kierunek
umożliwia absolwentom
prowadzenie szeroko rozumianego poradnictwa żywieniowego oraz nauczania
przedmiotów z zakresu żywienia człowieka i nauk pokrewnych (pod warunkiem
posiadania przez absolwenta wykształcenia pedagogicznego).
Adresaci:
Studia skierowane są
do osób zainteresowanych dietetyką, gastronomią, poradnictwem żywieniowym,
żywieniem różnych grup ludności, żywieniem zbiorowym i naukami pokrewnymi, a
także nauczaniem przedmiotów o tej tematyce.
| Pobierz program studiów
×1 / 2
2 / 2
❮
❯