Żywienie człowieka i ocena żywności
            
            
                
                    Cena:
                    
                                                                                                                                                            400 zł 
                            460 zł
                                            
                                            (czesne)
                        
                            
                        
                                    
                                                                                                                                            
                                                                        
                        
                                    
             
                            
                                            Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 400 PLN
                                    
                        
                
                    
                    Liczba
                    wpłat: 10                
                
                    
                    Liczba
                    semestrów: 2                
                                                             
                    
                 Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej
                Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej
            
            
                 Rekrutacja otwarta
                                    Rekrutacja otwarta
                            
        
                                                        
                        
                            Ocena słuchaczy:
                            
                                                                    159 opinii
                                                            
                        
                        
                                                            8.8
                                                    
                     
                                
                                            
                                    
                             
        
            
                < powrót do oferty
            
            Zakres studiów: Żywienie
człowieka i ocena żywności
Rodzaj studiów: studia podyplomowe
Forma studiów: e-learning (online)
Cel: 
Celem studiów Żywienie człowieka i ocena żywności jest wyposażenie słuchacza w wiedzę i umiejętności w
zakresie udzielania porad żywieniowo-dietetycznych oraz analizy i oceny jakości
żywności.
  
Czas trwania studiów: 2 semestry
Opis studiów: 
Studia mają charakter interdyscyplinarny. Program studiów skupiony
jest na przekazaniu, utrwaleniu i poszerzeniu aktualnej wiedzy oraz
umiejętności z zakresu anatomii i fizjologii człowieka, jak również
z psychologii żywienia i dietoterapii; obejmuje tematy dotyczące ochrony
konsumenta, toksykologii, narzędzi pomocnych przy ocenie jakości produktów
żywnościowych.
 Absolwenci studiów wyposażeni są w wiedzę, umiejętności i
kompetencje dotyczące:
- żywienia człowieka zdrowego i chorego, w
tym również w obszarze żywienia zbiorowego;
- zapobiegania chorobom żywieniowo-zależnym;
- przygotowania do pracy w poradniach
dietetycznych i do współpracy z lekarzem oraz pielęgniarką w zakresie
planowania żywienia;
- obsługi sprzętu stosowanego w ocenie
jakości i analizie żywności;
- edukacji żywieniowej.
Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).
Adresaci: 
Studia adresowane są do osób zainteresowanych
poszerzeniem swej wiedzy na temat dietetyki, żywienia człowieka zdrowego i
chorego, technologii przygotowywania potraw a także analizy i oceny jakości
żywności.
                                                
                        
                            
                                 | Pobierz program studiów
                                | Pobierz program studiów
                            
                        
                    
                            
            
                
×1 / 1
 
                               
                                2 / 2
                                    
                                        