Żywienie człowieka i ocena żywności
Cena:
360 zł
420 zł
(czesne)
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 360 PLN
Liczba
wpłat: 10
Liczba
semestrów: 2
Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej
Rekrutacja otwarta
Ocena słuchaczy:
159 opinii
8.8
< powrót do oferty
Kierunek
studiów: Żywienie
człowieka i ocena żywności
Rodzaj studiów: studia podyplomowe
Forma studiów: e-learning (online)
Cel:
Celem kierunku Żywienie człowieka i ocena żywności jest wyposażenie słuchacza w wiedzę i umiejętności w
zakresie udzielania porad żywieniowo-dietetycznych oraz analizy i oceny jakości
żywności.
Czas trwania studiów: 2 semestry
Opis kierunku:
Studia mają charakter interdyscyplinarny. Program kierunku skupiony
jest na przekazaniu, utrwaleniu i poszerzeniu aktualnej wiedzy oraz
umiejętności z zakresu anatomii i fizjologii człowieka, jak również
z psychologii żywienia i dietoterapii; obejmuje tematy dotyczące ochrony
konsumenta, toksykologii, narzędzi pomocnych przy ocenie jakości produktów
żywnościowych.
Absolwenci studiów wyposażeni są w wiedzę, umiejętności i
kompetencje dotyczące:
- żywienia człowieka zdrowego i chorego, w
tym również w obszarze żywienia zbiorowego;
- zapobiegania chorobom żywieniowo-zależnym;
- przygotowania do pracy w poradniach
dietetycznych i do współpracy z lekarzem oraz pielęgniarką w zakresie
planowania żywienia;
- obsługi sprzętu stosowanego w ocenie
jakości i analizie żywności;
- edukacji żywieniowej.
Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).
Adresaci:
Studia adresowane są do osób zainteresowanych
poszerzeniem swej wiedzy na temat dietetyki, żywienia człowieka zdrowego i
chorego, technologii przygotowywania potraw a także analizy i oceny jakości
żywności.
| Pobierz program studiów
×1 / 1
2 / 2