Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności

Cena: 440 zł 500 zł (czesne)

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 440 PLN

Liczba wpłat: 10
Liczba semestrów: 2

Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej

Rekrutacja otwarta

Ocena słuchaczy: 242 opinii
8.9
< powrót do oferty

Kierunek studiów: Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności


Rodzaj studiów: studia podyplomowe


Forma studiów: e-learning (online)


Cel:

Celem kierunku Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności jest pozyskanie wiedzy z zakresu zarządzania jakością oraz bezpieczeństwem żywności; przekazanie wiadomości dotyczących projektowania, wdrażania oraz doskonalenia systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności w kontekście aktualnej wiedzy menedżerskiej i technicznej.


Czas trwania: 2 semestry


Opis kierunku:

Program kształcenia skoncentrowany jest na przekazaniu uczestnikom aktualnej wiedzy z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności, zarządzania ryzykiem i jakością procesów związanych z produkcją i dystrybucją żywności. Ponadto studia umożliwiają pozyskanie umiejętności wymaganych do objęcia stanowisk odpowiedzialnych za bezpieczeństwo zdrowotne konsumentów oraz wiedzy dotyczącej skutecznych narzędzi zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.

Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).


Uczestnicy studiów:

- zdobędą niezbędne umiejętności pozwalające na zajmowanie stanowisk odpowiedzialnych za bezpieczeństwo zdrowotne konsumentów;

- zapoznają się z najnowszą praktyką gospodarczą i wiedzą naukową dotyczącą systemowego podejścia do problemu bezpieczeństwa zdrowotnego;

- poznają pracę audytora systemu HACCP, BRC i IFS;

- zapoznają się z praktyką stosowania przepisów prawa dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i opakowań;

- nabędą praktyczne umiejętności zarządzania ludźmi, radzenia sobie w trudnych sytuacjach, budowania relacji z pracownikami, klientami i dostawcami;

- rozbudzą w sobie umiejętności przywódcze niezbędne w praktyce projektowania i wdrażania systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w firmach i instytucjach;

- zapoznają się ze skutecznymi narzędziami zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, w stopniu i w zakresie gwarantującym efektywne zastosowanie tych narzędzi w praktyce.


Adresaci:

Studia adresowane są do osób, które w firmach i instytucjach odpowiedzialne są za projektowanie, wdrażanie i nadzorowanie systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności; pełnomocników ds. jakości i systemu HACCP, przedsiębiorców, pracowników lub kierowników działów jakości, działów produkcji, dystrybucji, sprzedaży, transportu lub przygotowywania żywności; osób nadzorujących ww. procesy, prowadzących audyty zewnętrzne i kontrole zgodności.

| Pobierz program studiów