Ekodietetyka
Cena:
360 zł
420 zł
(czesne)
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 360 PLN
Liczba
wpłat: 10
Liczba
semestrów: 2
Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej
Rekrutacja otwarta
Ocena słuchaczy:
164 opinii
8.8
< powrót do oferty
Kierunek
studiów: Ekodietetyka
Rodzaj studiów: studia podyplomowe
Forma studiów: e-learning (online)
Cel:
Celem kierunku
Ekodietetyka jest wyposażenie słuchacza w wiedzę i umiejętności w zakresie
planowania jadłospisów oraz zaleceń żywieniowych, a także ekologii oraz
profilaktyki zdrowotnej.
Czas trwania studiów: 2 semestry
Opis kierunku:
Program kierunku skupiony
jest na przekazaniu, utrwaleniu i poszerzeniu aktualnej wiedzy oraz
umiejętności z zakresu kalkulowania zapotrzebowania energetycznego, doboru
produktów spożywczych, przygotowania planów żywieniowych dla pacjenta zdrowego,
jak i chorego, ekologii w kontekście dietetyki, różnic charakteryzujących
żywność ekologiczną oraz jej wpływu na odżywianie. Słuchacz uzyskuje ponadto
umiejętności dotyczące profilaktyki zdrowotnej, wdrażania prawidłowego systemu
odżywiania się pacjentów oraz stosowania dietoterapii w jednostkach
chorobowych.
Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).
Adresaci:
Studia adresowane są do osób zainteresowanych dietetyką ekologiczną;
osób pracujących lub planujących zatrudnienie jako dietetyk w poradniach
żywieniowych, klubach i placówkach sportowych, instytutach oraz ośrodkach
naukowo-badawczych lub planujących założenie własnej działalności w obszarze
dietetycznym; osób pracujących w przemyśle spożywczym (sklepy,
hurtownie ze zdrową żywnością, dystrybucja internetowa żywności i suplementów),
producentów i dystrybutorów oraz sprzedawców ekologicznej żywności.
×1 / 1
2 / 2