Technologia żywności i żywienie człowieka dla nauczycieli
Cena:
410 zł
470 zł
(czesne)
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 410 PLN
Liczba
wpłat: 10
Liczba
semestrów: 3
Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej
Rekrutacja otwarta
Ocena słuchaczy:
175 opinii
9.0
< powrót do oferty
Kierunek
studiów: Technologia żywności i żywienie
człowieka dla nauczycieli
Rodzaj studiów: studia podyplomowe
Charakter studiów: studia kwalifikacyjne
Z wykorzystaniem metod kształcenia: online (e-learning)
Podstawa prawna kształcenia: Rozporządzenie Ministra Edukacji i Nauki z dnia 14 września 2023 r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli (Dz.U. 2023 poz. 2102) oraz Rozporządzenie Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 25 lipca 2019 r. w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela (Dz. U. z 2019 r. poz. 1450 ze zm.).
Cel:
Celem kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka dla
nauczycieli jest wyposażenie słuchacza w wiedzę oraz umiejętności teoretyczne i
metodyczne niezbędne do prowadzenia zajęć edukacyjnych, pracy wychowawczej oraz
realizacji treści programowej przedmiotów zawodowych w podanym zakresie.
Uzyskane kwalifikacje:
Studia podyplomowe na kierunku Technologia żywności i
żywienie człowieka dla nauczycieli mają charakter kwalifikacyjny. Program
kształcenia zgodny jest z przepisami prawa, w szczególności uwzględnia
wymagania określone Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z
dnia 25 lipca 2019 r. (Dz.U. 2019 poz. 1450 ze zm.) w sprawie standardu
kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela. Ukończenie
wskazanego kierunku umożliwia jego absolwentom uzyskanie uprawnień do prowadzenia zajęć
edukacyjnych z teoretycznych przedmiotów zawodowych i zajęć praktycznych w
szkołach ponadpodstawowych na kierunkach kształcenia zgodnych lub pokrewnych z
kierunkiem studiów podyplomowych.
Absolwenci kierunku otrzymują
świadectwo ukończenia studiów podyplomowych zgodne z Rozporządzeniem Ministra
Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
Czas trwania studiów: 3 semestry; kierunek obejmuje 90 godzin praktyk
Opis kierunku:
Program
kierunku skupiony jest na przekazaniu, utrwaleniu i poszerzeniu aktualnej
wiedzy oraz umiejętności teoretycznych i metodycznych niezbędnych do
prowadzenia zajęć edukacyjnych i realizacji treści programowych z zakresu
m.in.: technologii i przetwórstwa żywności, żywienia człowieka, bezpieczeństwa
i higieny żywności, towaroznawstwa, przechowalnictwa, analizy i oceny jakości
żywności oraz żywienia.
Absolwenci
studiów przygotowani są do
prowadzenia zajęć z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka w
szkołach ponadpodstawowych oraz podejmowania samodzielnej aktywności twórczej i
działalności edukacyjnej w szkolnictwie oraz innych ośrodkach edukacyjnych z
przedmiotów objętych programem studiów.
Adresaci:
Studia adresowane są do nauczycieli zamierzających zdobyć wiedzę merytoryczną, dydaktyczną i metodyczną w zakresie technologii żywności i żywienia człowieka; absolwentów studiów co najmniej I stopnia z przygotowaniem pedagogicznym.
Wymagania:
Studia skierowane są do osób posiadających przygotowanie pedagogiczne.
W przypadku braku posiadania przygotowania pedagogicznego, Uczelnia WSKZ umożliwia słuchaczom zapisanie się na dwa kierunki jednocześnie. Zapisując się równolegle na dwa kierunki, słuchacz otrzymuje rabat w wysokości 25% na kierunek z zakresu przygotowania pedagogicznego. Celem uzyskania rabatu zachęcamy do dokonania rejestracji i opłacenia pierwszego kierunku, który nie jest przygotowaniem pedagogicznym. Kolejno w panelu studenta, prosimy o przejście do zakładki "Moje wykształcenie", kliknięcie "Potwierdź posiadanie przygotowania pedagogicznego” oraz "Nie posiadam przygotowania pedagogicznego". Następnie należy wypełnić ankietę i wybrać kierunek z zakresu przygotowania pedagogicznego, a bonifikata w wysokości 25% naliczy się automatycznie. W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o napisanie wiadomości mailowej na adres: kontakt@studia-online.pl
|
| Pobierz program studiów
×1 / 2
2 / 2
❮
❯