Dietetyka w zdrowiu i w chorobie

Cena: 380 zł 440 zł (czesne)

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 380 PLN

Liczba wpłat: 10
Liczba semestrów: 2

Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej

Rekrutacja otwarta

Ocena słuchaczy: 211 opinii
8.9
< powrót do oferty

Kierunek studiów: Dietetyka w zdrowiu i w chorobie


Rodzaj studiów: studia podyplomowe


Forma studiów: e-learning (online)


Cel:

Studia podyplomowe na kierunku Dietetyka w zdrowiu i w chorobie mają na celu przekazanie słuchaczowi wiedzy oraz umiejętności z zakresu planowania żywienia dla osoby zdrowej jak i chorej; poszerzenie wiedzy w tematyce oceny stanu żywienia, psychologii oraz biochemicznych podstaw żywienia.


Czas trwania studiów: 2 semestry


Opis kierunku:

Studia umożliwiają zdobycie usystematyzowanej, interdyscyplinarnej wiedzy teoretycznej oraz praktycznej w zakresie wykorzystania zasad zdrowego żywienia, żywienia klinicznego, psychodietetyki oraz interakcji leków z pożywieniem w różnych dziedzinach medycyny jako profilaktyki oraz elementu leczenia chorób.

Program kształcenia skupiony jest na - pogłębieniu wiadomości w zakresie planowania żywienia, dietoterapii, nutrigenomiki i technologii żywności; przekazaniu słuchaczowi kompleksowej wiedzy i umiejętności niezbędnych do sprawnego funkcjonowania w obszarze problematyki żywieniowej. Treści kształcenia obejmują między innymi fizjologiczne i biochemiczne aspekty żywienia, zalecenia żywieniowe w różnych grupach wiekowych, żywienie w różnych jednostkach chorobowych, zaburzeniach metabolicznych, zaburzeniach odżywiania o podłożu psychogennym i innych oraz wpływ leków na żywienie. 

Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).


Adresaci:

Studia te adresowane są do osób zainteresowanych tematyką dietetyki w zdrowiu i chorobie; dietetyków, technologów żywności, pielęgniarek, psychologów i psychoterapeutów, pracowników administracji zajmujących się zbiorowym wyżywieniem, pracowników nadzorujących placówki żywienia zbiorowego, nauczycieli, pedagogów, trenerów fitness, kosmetologów, lekarzy oraz osób współpracujących z placówkami służby zdrowia.

 

| Pobierz program studiów