dr Magdalena Golachowska
Doktor nauk medycznych. Specjalistka w dziedzinie biochemii medycznej, dietetyki zdrowotnej i sportowej. Absolwentka biotechnologii Uniwersytetu Wrocławskiego oraz University Medical Center Groningen (Holandia). Ukończyła także studia podyplomowe z żywienia człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
Kierownik Katedry Promocji Zdrowia i Komunikacji Społecznej Wydziału Dietetyki oraz wieloletni wykładowca akademicki. Współpracuje z Kliniką Termografii we Wrocławiu oraz licznymi organizacjami.
Ekspertka w zakresie doradztwa żywieniowego osób dorosłych i aktywnych fizycznie oraz pacjentów z nietolerancjami pokarmowymi, schorzeniami hormonalnymi i metabolicznymi. Członek Towarzystwa Psychodietetyki, Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Polskiego Stowarzyszenia Chorych na Hashimoto.