< powrót do oferty
Kierunek studiów: Cukiernictwo, ciastkarstwo i piekarnictwo
Rodzaj studiów: studia podyplomowe
Forma studiów: e-learning (online)
Cel:
Celem
kierunku Cukiernictwo, ciastkarstwo i piekarnictwo jest wyposażenie słuchacza w
specjalistyczną wiedzę w zakresie wyrobu produktów cukierniczych i piekarskich
oraz sposobów ich wytwarzania.
Czas trwania
studiów: 2 semestry
Opis kierunku:
Program
kierunku skoncentrowany jest na przekazaniu,
utrwaleniu i poszerzeniu aktualnej wiedzy oraz umiejętności z zakresu
cukiernictwa, ciastkarstwa oraz piekarnictwa.
Słuchacz
w trakcie trwania studiów:
-
zdobędzie wiedzę i umiejętności dotyczące procesów wytarzania produktów
cukierniczych, zarówno trwałych jak i nietrwałych;
-
zapozna się z różnorodnymi typami wyrobów dostępnych na rynku;
-
zdobędzie wiedzę i umiejętności niezbędne do wytwarzania pieczywa;
-
pozna różne rodzaje zakładów prowadzących działalność piekarską oraz
przemysłową.
Adresaci:
Studia adresowane są do osób zainteresowanych tematyką
gastronomiczną, a w szczególności do uczestników pracujących w sektorach
żywieniowych, nauczycieli przedmiotów w obszarach gastronomicznych i innych
osób chcących pogłębić swoją wiedzę i umiejętności w tym zakresie.
| Pobierz program studiów
×1 / 2
2 / 2
❮
❯