Cukiernictwo, ciastkarstwo i piekarnictwo
Cena:
410 zł
470 zł
(czesne)
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 410 PLN
Liczba
wpłat: 10
Liczba
semestrów: 2
Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej
Rekrutacja otwarta
Ocena słuchaczy:
215 opinii
8.9
< powrót do oferty
Kierunek studiów: Cukiernictwo, ciastkarstwo i piekarnictwo
Rodzaj studiów: studia podyplomowe
Forma studiów: e-learning (online)
Cel:
Celem
kierunku Cukiernictwo, ciastkarstwo i piekarnictwo jest wyposażenie słuchacza w
specjalistyczną wiedzę w zakresie wyrobu produktów cukierniczych i piekarskich
oraz sposobów ich wytwarzania.
Czas trwania
studiów: 2 semestry
Opis kierunku:
Program
kierunku skoncentrowany jest na przekazaniu,
utrwaleniu i poszerzeniu aktualnej wiedzy oraz umiejętności z zakresu
cukiernictwa, ciastkarstwa oraz piekarnictwa.
Słuchacz
w trakcie trwania studiów:
-
zdobędzie wiedzę i umiejętności dotyczące procesów wytarzania produktów
cukierniczych, zarówno trwałych jak i nietrwałych;
-
zapozna się z różnorodnymi typami wyrobów dostępnych na rynku;
-
zdobędzie wiedzę i umiejętności niezbędne do wytwarzania pieczywa;
-
pozna różne rodzaje zakładów prowadzących działalność piekarską oraz
przemysłową.
Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).
Adresaci:
Studia adresowane są do osób zainteresowanych tematyką
gastronomiczną, a w szczególności do uczestników pracujących w sektorach
żywieniowych, nauczycieli przedmiotów w obszarach gastronomicznych i innych
osób chcących pogłębić swoją wiedzę i umiejętności w tym zakresie.
| Pobierz program studiów
×1 / 1
2 / 2