Cukiernictwo, ciastkarstwo i piekarnictwo

Cena: 410 zł 470 zł (czesne)

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 410 PLN

Liczba wpłat: 10
Liczba semestrów: 2

Pamiętaj, że istnieje możliwość wyboru płatności semestralnej bądź jednorazowej

Rekrutacja otwarta

Ocena słuchaczy: 215 opinii
8.9
< powrót do oferty

Kierunek studiów: Cukiernictwo, ciastkarstwo i piekarnictwo


Rodzaj studiów: studia podyplomowe


Forma studiów: e-learning (online)


Cel:

Celem kierunku Cukiernictwo, ciastkarstwo i piekarnictwo jest wyposażenie słuchacza w specjalistyczną wiedzę w zakresie wyrobu produktów cukierniczych i piekarskich oraz sposobów ich wytwarzania.

 

Czas trwania studiów: 2 semestry


Opis kierunku:

Program kierunku skoncentrowany jest na przekazaniu, utrwaleniu i poszerzeniu aktualnej wiedzy oraz umiejętności z zakresu cukiernictwa, ciastkarstwa oraz piekarnictwa.

Słuchacz w trakcie trwania studiów:

- zdobędzie wiedzę i umiejętności dotyczące procesów wytarzania produktów cukierniczych, zarówno trwałych jak i nietrwałych;

- zapozna się z różnorodnymi typami wyrobów dostępnych na rynku;

- zdobędzie wiedzę i umiejętności niezbędne do wytwarzania pieczywa;

- pozna różne rodzaje zakładów prowadzących działalność piekarską oraz przemysłową.

Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).


Adresaci:

Studia adresowane są do osób zainteresowanych tematyką gastronomiczną, a w szczególności do uczestników pracujących w sektorach żywieniowych, nauczycieli przedmiotów w obszarach gastronomicznych i innych osób chcących pogłębić swoją wiedzę i umiejętności w tym zakresie.


 

| Pobierz program studiów