< powrót do oferty
Kierunek studiów: Bezpieczeństwo żywności
Rodzaj studiów: studia podyplomowe
Forma studiów: e-learning (online)
Cel:
Celem kierunku jest przekazanie wiedzy z zakresu doskonalenia systemów zarządzania jakością żywności oraz ugruntowanie wiedzy z zakresu zapewnienia bezpieczeństwa w produkcji i dystrybucji żywności.
Czas trwania studiów: 2 semestry
Opis kierunku:
Studia pozwolą na nabycie wiedzy z zakresu znakowania, prezentacji i reklamy środków spożywczych oraz krajowych aktów prawnych dotyczących żywności. Uczestnicy kierunku zdobędą wiedzę z zakresu prowadzenia nadzoru nad bezpieczeństwem zdrowotnym żywności oraz epidemiologii ogólnej i środowiskowej.
Adresaci:
Studia skierowane są do absolwentów studiów wyższych, w tym w szczególności do pracowników urzędowej kontroli żywności, pracowników żywienia zbiorowego, managerów jakości żywności oraz pracowników instytucji nadzorujących i kontrolujących zakłady wytwarzające środki spożywcze.
Pobierz program kierunku
×1 / 2
2 / 2
❮
❯